joi, 28 mai 2020

Clubul din Bibliotecă "CodeDojo C.M."

Biblioteca Comunală Copalnic Mănăștur a fost selectata pentru a face parte din proiectul național Code Kids-Copiii fac coding în bibliotecile publice.
Acest proiect presupune înființarea unui club de coding în bibliotecă, în care copiii și bibliotecarii din mediul rural  își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative.
   Prin activitățile pe care le desfășoară acest proiect, copiilor li se deschide o oportunitate  de învățare și explorare a lumii digitale și încurajarea spre o carieră în tehnologie.
  Acest proiect este implementat de Fundația Progress care își propune să faciliteze  un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic, izolate printr-o abordare  de tip action learning.

   Biblioteca Comunala Copalnic Mănăștur  a răspuns acestei provocări prin faptul că bibliotecarii  trebuie să ofere asistență informațională utilizatorilor  astăzi mai mult  ca și oricând în contextul actualei pandemii, așa ca  a luat ființă clubul de coding din Biblioteca Comunală Copalnic Mănăștur .

Clubul  ,, CodeDojo C.M. " are în componența sa 12 elevi din comunitate.


  Eforturile elevilor sunt răsplătite prin diplome și premii oferite de Fundația Progress.

  Mulțumesc pe această cale Fundației Progress, Simplon România și Bibliotecii Județene ,,Petre Dulfu,, Baia Mare.
  Felicitări copiilor implicați și aștept ca si alți copii să ni se alăture  acestui club de coding in care deocamdată ne întâlnim online.

 Pot să fiu contactată la numărul de telefon 0764 172 248 sau email: nicoleta.olah@yahoo.com.
Bibliotecar: OLAH NICOLETA